droom jij ook van een eigen SPAR?

SPAR is op zoek naar ambitieuze ondernemers. Ben jij een ervaren kandidaat uit de foodretailbranche en ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière? Zit ondernemen in je bloed en weet jij een winkel neer te zetten zoals het hoort? Doe jij alles om klanten een perfecte service te bieden en kun je jouw passie goed overbrengen. Dan zoeken wij jou! Samen maken wij een succes van jouw eigen SPAR winkel.

 

Samen met onze klanten zorgen de SPAR ondernemers voor een buurtgevoel. Onze ondernemers en medewerkers zijn bovendien oprecht betrokken. Dat zie je aan alles. Ze bieden altijd een helpende hand, zijn in voor een praatje en hun vriendelijkheid komt recht uit het hart. Een uitgebreid ontbijt  op zondagochtend het verzenden van je pakketje of een heerlijk kopje koffie… het zijn de kleine dingen die het doen. Gemak dient de mens, vinden we bij SPAR. Daarom zijn onze winkels altijd in de buurt en toegankelijk voor iedereen.

Bij SPAR vind je bovendien snel wat je zoekt, want alles wat je nodig hebt voor een gezond ontbijt, late lunch of gezellige borrel ligt al bij elkaar. Wel zo gemakkelijk!

SPAR is slagvaardig: Op eigen wijze versterken onze ondernemers de leefbaarheid van dorpen, wijken en buurten. Met onze winkels dragen wij bij aan de kwaliteit van leven van onze klanten.

Locatie 
Elk dorp en elke binnenstad verdient een SPAR. Om als franchise organisatie te groeien zijn wij altijd op zoek naar nieuwe vestigingslocaties voor onze formats in heel Nederland.

Kenmerkend voor een SPAR winkel is dat we maatwerk bieden en afstemmen op de wensen van de verschillende doelgroepen. Elke winkel is in dat opzicht uniek te noemen.

Ondernemer
Als zelfstandig ondernemer van jouw SPAR ben je verantwoordelijk voor de exploitatie van je bedrijf. Het meest belangrijke is de dagelijkse zorg voor jouw medewerkers en jouw klanten naast een optimale winkelbeleving teneinde een zo hoog mogelijke omzet en rendement te behalen.

Met behulp van jouw skills, passie en liefde voor food breng je de kernwaarden van SPAR tot leven in een winkel voor dagelijks gemak. Als SPAR ondernemer ben je echt een zelfstandig ondernemer, waarbij je profiteert van de voordelen die de SPAR formule biedt.

Daarnaast ben jij als ondernemer lid van de SPAR detaillistencoöperatie. De detaillistencoöperatie is voor een gedeelte eigenaar van SPAR. Jij als ondernemer van SPAR dus ook. De detaillistencoöperatie wordt vertegenwoordigd door het bestuur. Dit bestuur is het belangrijkste beslissingsorgaan binnen SPAR en een direct klankbord voor de directie.

Assortiment en prijs 
Goed eten hoeft niet ingewikkeld te zijn en zeker niet duur. Bij SPAR kiezen wij voor goede kwaliteit tegen een reële prijs. Ons assortiment is compleet en onze winkels zijn overzichtelijk ingericht zodat jij er voor ieder moment van de dag iets lekkers kunt vinden. Daarnaast werkt SPAR intensief samen met lokale leveranciers.

Ons proces
Als ondernemer van SPAR ben jij echt onderdeel van de organisatie. Daarin is het belangrijk dat jij je laat horen. Onze ondernemers vertegenwoordigen het bestuur en nemen plaats in diverse commissies gericht op o.a. commercie, automatisering en formule. Jouw bijdrage als ondernemer is hierbij van groot belang voor de ontwikkeling van SPAR. Samenwerken staat dan ook hoog in het vaandel.

Resultaten
SPAR is een onderneming met winstdoelstellingen, daarom geven wij kandidaat franchiseondernemers transparantie over de te behalen financiële resultaten. Het merk SPAR moet ook in financieel opzicht interessant zijn. Dit onderdeel komt uitvoerig aan bod in de vervolgstappen van de selectieprocedure. Zo krijg jij als kandidaat-franchisenemer een helder beeld van de financiële consequenties, risico’s en de mogelijkheden van het ondernemen binnen onze formule.

Begeleiding en training
Als je je aansluit bij SPAR, word je zelfstandig ondernemer en run je volledig je eigen bedrijf. De collega’s van ons hoofdkantoor en distributiecentrum maken het je daarbij zo gemakkelijk mogelijk. Je krijgt ondersteuning en begeleiding op het gebied van category management, formulemanagement, marketing en communicatie, ICT, winkelautomatisering, bouwkunde en winkelinrichting, vastgoed, juridische zaken, HR en controlling.  Zowel bij het opstarten van je onderneming  als daarna heb je regelmatig contact met collega-ondernemers en je regiomanager. Via de SPAR academie kan je een breed scala aan opleidingen volgen die speciaal voor SPAR zijn ontwikkeld. Zodra je als ondernemer bij SPAR aan de slag gaat volg je een opleidingstraject, genaamd Succesvol aan de Start. Daarnaast wordt je tijdens je ondernemerschap bij SPAR begeleidt door een regiomanager op bedrijfseconomisch, commercieel en operationeel gebied.

Investering en fee 
Om een SPAR winkel te kunnen starten is een investering nodig. Om deze investering te kunnen financieren bij de banken, waarmee wij aantrekkelijke arrangementsafspraken hebben gemaakt, heb je een eigen inbreng van minimaal 10% van deze investering nodig. Dit bedraagt een minimum van € 25.000,-. De eigen inbreng kan bestaan uit spaargeld aangevuld met achtergestelde leningen. Bij het aanvragen van de financiering word je door één van de bij SPAR aangesloten accountants zorgvuldig begeleid.

Voor het voeren van onze formule, de know-how en doorlopende begeleiding betaal je als SPAR ondernemer een franchise fee die jaarlijks door SPAR in samenspraak met de ondernemers worden vastgesteld.

Stappen in het proces
Als je geïnteresseerd bent in het ondernemerschap bij SPAR willen we je natuurlijk graag leren kennen. Hiervoor hanteren we een zorgvuldige selectieprocedure, met de volgende stappen:

 1. Inschrijving
 2. 1e gesprek: kennismakingsgesprek met adviseur werving en selectie
 3. Bezoek aan ondernemers
 4. 2e gesprek
 5. Assessment
 6. 3e gesprek
 7. 4e gesprek: voorstellen Manager Operations en Aan- en verkoopadviseur
 8. Wanneer locatie beschikbaar een observatie bezoek
 9. Lokaal ondernemingsplan presenteren
 10. Verbouwing & training
 11. Opening!

Wil jij #verder als ondernemer bij SPAR?

Hierboven hebben wij je een indruk gegeven van het ondernemerschap bij SPAR. Ben je enthousiast geworden en wil je ontdekken of jij bij SPAR past en SPAR bij jou? Vul dan het intakeformulier in.

Ben je op zoek naar meer informatie? Meld je dan aan voor een van onze webinars of bijeenkomsten. Of neem contact op met Fleur van Vliet: fleur.van.vliet@despar.nl of bel naar 06 27 42 41 07

dit zijn Johan en Saron, van SPAR.

SPAR ondernemers

“Ik loop al bijna twintig jaar rond in de supermarktbranche en heb onder meer ervaring opgedaan als bedrijfsleider. Toen ik hoorde dat de ondernemers van de SPAR in Otterlo wilden stoppen, was ik geïnteresseerd. De winkel is dichtbij huis, ik ken het marktgebied én ik was toe aan de volgende stap: ondernemen.”

lees meer

Ruimte om te ondernemen

“Samen met mijn vrouw Saron heb ik de SPAR directie gesproken en winkels van ondernemers bezocht. Dat verbeterde mijn beeld van de organisatie. Onze winkel is inmiddels compleet verbouwd en sluit fantastisch aan bij de wensen van onze klanten. Tijdens de verbouwing stond SPAR open voor onze inbreng. Zo is de kassaopstelling aangepast en hebben de streekproducten op ons verzoek een prominente plek in de winkel gekregen. SPAR is niet stug. Er staat een formule achter je, maar je krijgt tegelijkertijd alle ruimte om zelf te ondernemen. Elk marktgebied heeft immers een eigen kleur, en wij kunnen dat als geen ander signaleren.”

alles over: ondernemen bij SPAR

Maak kennis met SPAR tijdens één van onze bijeenkomsten en proef de sfeer van SPAR. Wij vertellen je hoe je #verder kunt groeien als SPAR ondernemer. 

vind je droombaan: