maak kennis met jouw nieuwe collega’s

Onze medewerkers en ondernemers werken elke dag samen aan SPAR. In de winkel, in ons distributiecentrum of op ons hoofdkantoor in Waalwijk. Hoe omschrijven zij onze organisatie? En hoe bevalt het werken bij SPAR? Maak kennis met – misschien wel – jouw toekomstige collega’s!

dit is Sonja, van SPAR.

Trade marketeer

“In juni 2021 startte ik als Trade Marketeer bij SPAR, een superleuke en uitdagende functie. SPAR is als organisatie continu in beweging en we maken momenteel een enorme groei door. Voor mij dus een interessante periode om in te stappen.”

lees meer

Een sociale, dynamische en innovatieve omgeving

“Werken bij SPAR voelt als een warm bad. Een klein team, korte lijntjes en laagdrempelig. Als nieuweling word je niet alleen met een mooi welkomstpakket, maar ook met open armen ontvangen. Eigen regie, ondernemerschap en flexibiliteit worden enorm gewaardeerd. Samen met leveranciers en ondernemers zoek ik naar haakjes om marketingactiviteiten te ontplooien en merken te activeren. Ik krijg alle ruimte om ideeën in te brengen, dingen uit te proberen en zelf invulling te geven aan mijn functie. Houd je van een sociale, dynamische en innovatieve omgeving, dan zit je bij SPAR op je plek. Ik kon mijn hele wensenlijst afvinken toen ik startte, dat zegt genoeg!”

lees meer

dit is Robin, van SPAR.

Productieleider kruidenierswaren

“Toen ik 16 was stuurden mijn ouders mij naar het uitzendbureau en dat is maar goed ook! Na drie jaar alle werkzaamheden te hebben gedaan als zaterdagkracht in het magazijn, kreeg ik de kans om de stap te maken naar productieleider op zaterdag. Na school ben ik dit fulltime gaan doen. Na bijna tien jaar bij SPAR ben ik nog steeds erg blij met de keuze die ik toen heb gemaakt. Ik ben nu verantwoordelijk voor de intern lopende logistieke processen. Tegen zo laag mogelijke kosten een zo hoog mogelijke kwaliteit en een zo goed mogelijke sfeer creëren, daar draait het om.”

Je bent geen nummer

“Mijn werkdagen zijn zeer divers. Van borging van targets, allerlei administratie en dagelijkse sturing tot veel overleg en contact met zowel interne als externe stakeholders. Ook ben ik de leidinggevende van een groep DC-medewerkers. Het is een kwestie van observeren, schakelen en handelen, en belangrijker nog: vooruitkijken en vindingrijk zijn, om processen nog verder te verbeteren. Wat ik het allermooist vind, en daar heb ik zelf ook een aandeel in: ondanks de enorme groei hier is de sfeer nagenoeg onveranderd gebleven. Mensen voelen zich geen nummer en nog steeds komen er medewerkers met de echte SPAR-mentaliteit bij. Iets waar ik erg trots op ben. Ook zijn er veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Zelf start ik binnenkort met de opleiding logistiek manager.”

dit is Daisy, van SPAR.

Duizendpoot distributiecentrum

“Ik begon hier via het uitzendbureau als verzamelaar. Maar intussen ben ik ook ontvanger, controleur, noem maar op. Van alle markten thuis en flexibel, wat helemaal past bij SPAR. Functies zijn hier niet helemaal afgebakend en dat maakt het voor mij alleen maar leuker.”

lees meer

Niet afgebakend

“Iedereen kent elkaar en weet wat hij aan de ander heeft. We staan altijd klaar om elkaar te helpen, mocht dat eens nodig zijn. Iets wat ik als heel prettig ervaar. Wat dat betreft klopt het beeld van één grote familie dus als een bus. Zoek je een plek waar je er nooit alleen voor staat, dan is SPAR de perfecte werkplek. Bovendien geniet ik van het feit dat ik hier een soort duizendpoot kan zijn, wat het werk erg afwisselend maakt. Ook zit ik in de personeelsvereniging, zodat ik dicht op het vuur zit als het gaat om leuke dingen organiseren.”

dit is Marlies, van SPAR.

Brandmanagement specialist

“Na mijn afstudeerstage op de marketingafdeling ben ik hier blijven plakken, een goed teken! Toen ik startte gingen juist de huisstijl en de winkelformules op de schop. Ik heb die hele omslag dus vanaf het allereerste begin meegemaakt. Hard werken, maar erg leuk.”

lees meer

Het is nooit saai in zo’n snel veranderende organisatie

“In mijn functie houd ik me bezig met de vaste branding in en om de winkels. Denk aan signing, vlaggen en logo’s, maar ook aan de uitstraling van de vrachtwagens, bedrijfskleding, verpakkingen en beurzen. Kortom: ik bewaak mede de huisstijl en de SPAR-formule. Ik heb veel contact met andere partijen; de mensen die de dingen maken, de afdeling marketing, externe designbureaus. Ook zit ik in diverse projectgroepen. Juist die grote diversiteit, daar geniet ik van. Net als van de informele werksfeer, ruimte voor eigen inbreng, flexibiliteit, het ons-kent-onsgevoel en de doorgroeimogelijkheden. In zo’n snel veranderende organisatie is het nooit saai!”

dit is Fabian, van SPAR.

Ondernemer

“Al vanaf mijn 14e werk ik bij SPAR. Ik begon destijds in Vuren als stagiair en vakkenvuller. Daarna volgde ik de BBL-opleiding bij SPAR en sinds twee jaar run ik nu mijn eigen buurtwinkel in Genderen. Ik was pas 24 toen ik die kans kreeg, wat best bijzonder is.”

lees meer

Ons kent ons

“Dat persoonlijke contact met de klant, die echte binding, daar geniet ik van. Ons kent ons. Op den duur ga je mensen bij hun naam noemen, iets wat erg wordt gewaardeerd door de klant en helemaal past bij het warme imago en de gastvrijheid van SPAR. Ook ikzelf ben destijds met open armen ontvangen door de SPAR-familie en op alle fronten ondersteund. Hetzelfde familiegevoel zie je terug bij de ondernemers onderling. Wat ik verder erg waardeer is de vrijheid om zelf acties op te zetten in mijn winkel, denk bijvoorbeeld aan een lokale sponsor- of aanbiedingsactie. Dat maakt de klantbinding alleen maar sterker.”

dit is Enthony, van SPAR.

Medewerker distributiecentrum

“Ik kwam in 2012 bij SPAR terecht via het uitzendbureau. Ik koos voor de vers-kant, ofwel de ‘koude kant’, wat betekent dat ik vaak in de koelcel of vriezer werk. Toen ik startte bleek dat er best wel wat vrienden van mij werkzaam zijn. Het was dus meteen supergezellig!”

lees meer

Blijven ontwikkelen

“Ik start ’s morgens om 04.00 uur. Even buurten, een kop koffie en dan aan de slag. Ik ben verantwoordelijk voor het uitsorteren van de bestellingen aan vlees, kip en vis. SPAR is vooral een leuk en gezellig bedrijf, met niet al te veel druk. Soms heb je zelfs niet in de gaten dat je aan het werk bent! We denken met elkaar mee, staan klaar voor elkaar. Wat ik ook tof vind zijn de uitjes en events die rondom het werk worden georganiseerd. Plus dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Zo start ik zelf binnenkort met een truckcursus.”

dit is Bas, van SPAR.

Manager Operations Noord

“Ik ben op dit moment verantwoordelijk voor 120 SPAR-winkels en geef leiding aan zes bedrijfsadviseurs. Die op hun beurt weer elk twintig ondernemers ondersteunen op financieel, commercieel en emotioneel vlak en alles wat ertussen zit.”

lees meer

Een oer-Hollands bedrijf met een kleine ego

“Waar ik voor ga is het wegzetten van een gezonde winkelportfolio. 120 winkels, 120 smaken, elke casus is weer anders. Dat maakt mijn werk ook zo leuk. SPAR is enorm groeiende, ik voer dus veel overleg over de toekomst. Over nieuwe winkels, de ombouw van bestaande winkels, de introductie van nieuwe digitale technieken, dat soort zaken. Wat ik het allermooist aan SPAR vind is dat je altijd collega’s om je heen hebt die je willen helpen bij datgene wat jij wilt bereiken. Lukt het eens een keer niet, dan kun je rekenen op steun. Dat voel je ook echt. SPAR is een oer-Hollands bedrijf met een klein ego, authentiek, we blijven altijd onszelf. Ook dat vind ik erg mooi, hoewel we onszelf best weleens wat vaker op de borst mogen kloppen.”

dit is Tess, van SPAR.

Medewerker SPAR

“Broodjes afbakken en smeren, smoothies en yoghurtjes maken, pizza’s bakken: een werkdag bij SPAR city is heel afwisselend. Ik word voornamelijk ingepland op de versafdeling, waar ik veel verschillende taken heb. Ook fijn: je kunt bij SPAR veel uren maken en het verdient goed.”

lees meer

Bij SPAR kun je echt jezelf zijn

“Wat mij betreft is dit de ideale bijbaan. Zaterdag en zondag zijn mijn vaste werkdagen en daarnaast werk ik meestal nog twee of drie avonden doordeweeks. Daardoor valt het goed te combineren met school. Bovendien kun je hier echt jezelf zijn. Ik werk in een leuk team, waar je wordt gezien en gehoord als persoon. Omdat je altijd maar met een klein groepje collega’s werkt, leer je elkaar goed kennen. Zeker met mijn leeftijdsgenoten heb ik een leuke klik en zijn er het afgelopen jaar vriendschappen ontstaan. Ook buiten de supermarkt hebben we veel contact met elkaar.”

dit is Jordy, van SPAR.

Medewerker winkelsupport

“Samen met mijn collega’s ben ik het eerste aanspreekpunt voor de winkels bij vragen en klachten. Vervolgens helpen wij hen zo goed mogelijk met hun probleem. Dit betekent dat we van alle markten thuis moeten zijn.”

lees meer

Betrokken SPAR familie

“Ik ben begonnen bij SPAR als stagiair E-commerce, vervolgens heb ik een aantal jaar bij het Servicebureau gewerkt en ben nu onderdeel van het team Winkelsupport. Het leukste aan mijn functie vind ik het contact met mensen. En dat je blijft leren! Iedere dag kom ik wel weer iets nieuws en interessants te weten. Omdat vragen en klachten bij het Servicebureau en Winkelsupport binnenkomen, hebben wij een goed overzicht van wat er speelt binnen SPAR. Met deze informatie dragen we bij aan het verbeteren van de totale organisatie. SPAR groeit enorm en als medewerkers groeien wij mee. Ik zou iedereen aanraden om deel te worden van deze betrokken organisatie.”

dit is Judith, van SPAR.

Medewerker receptie en administratie

“Meteen toen ik bij SPAR binnenkwam voor mijn sollicitatiegesprek dacht ik: ja, hier wil ik werken! Dat was in 2014, toen ben ik begonnen als receptioniste en telefoniste. De functie is heel divers, want onze afdeling ondersteunt ook de afdeling administratie. Ik doe mijn werk nog steeds met veel plezier!”

lees meer

“Iedereen die bij SPAR binnenkomt, komt langs mij. Onze afdeling is het aanspreekpunt voor leveranciers en postbezorgers, maar ook voor collega’s en andere bezoekers. En via de telefoon, want de telefooncentrale bemannen wij ook. Veel contact met mensen hebben, meedenken en mensen een goed gevoel geven: dat past bij mij. De sfeer is ook heel goed bij SPAR. Dat horen we ook vaak terug van bezoekers, dat is een kroon op mijn werk! Verder vind ik de winkelbranche heel dynamisch, en het is interessant om de groei van SPAR van dichtbij mee te maken. Die groei realiseren we samen én wij groeien zelf met het bedrijf mee.”

dit is Tom, van SPAR.

Hoofd category management

“SPAR kiest voor een andere aanpak dan andere retailers. Wij nemen niet de klassieke assortimentsgroepen, maar de momenten van de dag als uitgangspunt. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat deze momenten aansluiten bij de behoeften en verwachtingen van de consument.”

lees meer

Midden in de organisatie

“Werken bij SPAR is heel dynamisch en daardoor ontzettend leuk! Daarnaast vind ik het heel interessant dat SPAR in de breedte opereert, met vijf verschillende formats. Als hoofd category management sta ik midden in de organisatie: ik werk nauw samen met de afdelingen marketing & communicatie, formule, operations en supply chain. Dat vind ik gaaf. Bovendien mag ik een heel mooi team aansturen. Wat kunnen we doen om het klanten zo verrassend makkelijk mogelijk te maken om een maaltijd te kopen bij SPAR? Met die vraag houden we ons dagelijks bezig. Samen zetten we de schouders eronder om de doelen van SPAR te bereiken!”

lees meer

dit is Johan, van SPAR.

Werving en selectie franchisenemers

“SPAR op de kaart zetten en nieuwe ondernemers interesseren voor onze organisatie: dat is mijn taak. Via diverse kanalen en met diverse partners, werf ik enthousiaste en succesvolle ondernemers voor zowel bedrijfsovernames als nieuwe vestigingen. Een hele mooie uitdaging. Het is mijn doel dat deze ondernemers vervolgens goede resultaten boeken.”

Gelijkwaardige samenwerking met ondernemers

“In 2005 ging ik aan de slag bij SPAR als acquisiteur. Sinds 2012 houd ik me bezig met de werving en selectie van franchisenemers. SPAR is een hele familiaire, stabiele en transparante organisatie. Dat maakt ons aantrekkelijk voor potentiële ondernemers. Samen met hen brengen we de formule naar een hoger niveau. SPAR is succesvol door zich te onderscheiden. Samen met alle collega’s en ondernemers werken we aan één doel. Gemak bieden voor elk moment. Daar geloof ik in! Het enthousiasme en de energie die hieruit voortkomen zijn supergaaf.”

dit is Koen, van SPAR.

Medewerker SPAR

“Bij SPAR city Arnhem Centraal heb ik mijn BBL-werkplek gevonden. Eén dag in de week ga ik naar school, ik volg de opleiding tot filiaalmanager. De rest van de week draag ik met gepaste trots een steentje bij aan de groei van deze ambitieuze en professionele retailorganisatie.”

lees meer

SPAR is een ambitieuze organisatie

“Elke dag ben ik wel met iets anders bezig; ik werk mee met de vulploeg, sta achter de kassa en verzorg bestellingen. Het leuke aan deze locatie is dat er veel aanloop is, dat zorgt voor veel afwisseling. Klanten verwachten bovendien een snelle service. Na wat ‘stillere jaren’ is SPAR nu erg in opkomst, er worden bijvoorbeeld veel winkels geopend in stadscentra en op (tank)stations. Het is leuk om daar een steentje aan bij te dragen. Werken bij SPAR bevalt me goed. Het is gemoedelijk, je werkt echt in een team waar je als persoon gezien wordt.”

dit is Freek, van SPAR.

Formulespecialist

“Als formulespecialist ben ik verantwoordelijk voor SPAR express. Deze formule is volop in beweging: wekelijks openen we twee nieuwe winkels! Het is ontzettend gaaf om hieraan bij te dragen. Ik creëer formulestandaarden en zorg ervoor dat het assortiment zo commercieel en optimaal mogelijk wordt ingetekend. Ook adviseer ik over de plaats van producten binnen het schap.”

lees meer

Verrast door de persoonlijke sfeer

“SPAR is een kleine reus! Een compacte organisatie die op veel vlakken mee kan concurreren met de grote spelers en op sommige vlakken zelfs een voortrekkersrol heeft. Toen ik binnen de organisatie aan de slag ging, werd ik verrast door de persoonlijke sfeer. Van beneden tot boven in de organisatie is iedereen open en benaderbaar, wat samenwerken super maakt. Binnen SPAR zetten we samen de schouders eronder. En er is veel ruimte om je te ontwikkelen. Zo ga ik me komend jaar bezighouden met shopperinsights. Een wens die ik zelf had, die SPAR ondersteunt.”

dit is Thea, van SPAR.

Medewerker SPAR academie

“Samen met mijn collega’s van SPAR Academie ontwikkel ik nieuwe opleidingen voor ondernemers, hun medewerkers én de medewerkers van ons distributiecentrum en hoofdkantoor. Daarnaast bewaken we de actualiteit van opleidingen en ontzorgen we onze ondernemers met implementatieprogramma’s en trajecten als ‘succesvol aan de start’. Zo bieden we volop kansen om te groeien!”

lees meer

SPAR biedt veel mogelijkheden

“SPAR is volop in beweging! Het is leuk om daar onderdeel van te zijn. Ik ben gestart op de afdeling marketing van SPAR en heb ook kort gewerkt als categorymanager Brood. Heel verschillende functies; dat laat wel zien dat er binnen SPAR veel mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen en nieuwe dingen te proberen. SPAR is een hele open, toegankelijke organisatie. Ik werk prettig samen met mijn collega’s op het hoofdkantoor, maar ook met de ondernemers. Wat hebben zij nodig om te groeien en hoe tillen we SPAR naar een hoger plan? Die vraag beantwoorden we met onze opleidingen.”

dit is Elvira, van SPAR.

Orderverzamelaar KW

“Sinds ik bij SPAR werk, vliegen de dagen voorbij! Ik verzamel orders in het distributiecentrum op de afdeling kruidenierswaren. Een functie waarin ik veel loop, til en sjouw. Het is wat dat betreft net sporten. Al tijdens het sollicitatiegesprek voelde ik me hier thuis, de sfeer binnen SPAR past goed bij mij.”

lees meer

Trots op waardering

“Ik hou van aanpakken en daag mezelf elke keer opnieuw uit om het beter te doen. Het is telkens een puzzel om alle dozen op een slimme manier in de container te stapelen. Ik probeer dat altijd zo snel en efficiënt mogelijk te doen en sta dan ook regelmatig ergens bovenaan de ranglijst van collega’s die de meeste orders hebben verzameld. Die waardering maakt mij trots. Je werkt voor jezelf, maar hebt natuurlijk wel contact met collega’s. Een fijne balans. SPAR is een prettige werkgever. Als jij voor het bedrijf klaar staat, flexibiliteit en inzet toont, mag je dat ook terugverwachten.”

dit is Faaziel, van SPAR.

Systeenbeheerder

“Bij SPAR ben ik begonnen als medewerker winkelsupport. Op de helpdesk was ik de eerste vier jaar het aanspreekpunt voor ondernemers omtrent kassa-apparatuur. Vervolgens ben ik gevraagd voor de functie systeembeheerder. Ik had mijn ambitie om door te groeien al eens uitgesproken, het is fijn als je dan die mogelijkheid krijgt.”

lees meer

SPAR geeft vertrouwen

“SPAR is een werkgever die met je meedenkt en kansen biedt. Het is een jong en fris bedrijf waar je als werknemer veel vrijheid krijgt. Met mijn collega’s zorg ik voor de implementatie, het beheer en onderhoud van alle netwerken: van telefonie en werkplek op het hoofdkantoor, tot software en hardware binnen het distributiecentrum. We krijgen hierin de ruimte en het vertrouwen van SPAR; we hoeven niet elke verbetering of verandering te overleggen. Dat werkt prettig. Omdat de ontwikkelingen binnen de IT elkaar razendsnel opvolgen, houden wij onze systeemkennis bovendien up-to-date met diverse jaarlijkse trainingen.”

dit is Han, van SPAR.

Bedrijfsadviseur

“Als bedrijfsadviseur begeleid ik de SPAR city ondernemers in de breedste
zin van het woord. Daarbij bewaak ik de invulling van de formule op de winkelvloer en help ik de winkels om zowel operationeel als financieel een nog beter resultaat te behalen. Ik doe dit nu ruim een jaar en heb het ontzettend naar mijn zin.”

lees meer

SPAR wil vooruit

“SPAR is een mensgerichte organisatie, waar een heel prettige werksfeer hangt. Dat zit ‘m in de kleine dingen: medewerkers en prestaties worden gezien en gewaardeerd. De communicatie is goed en collega’s zijn er voor elkaar als het nodig is. Ik werk bijvoorbeeld nauw samen met mijn collega-bedrijfsadviseur voor SPAR city. We kennen elkaars regio goed en helpen elkaar. Bovendien wil SPAR als organisatie vooruit. We groeien flink. Dat vraagt om daadkracht van iedereen. Omdat de ambities groot zijn, krijg je alle ruimte om kansen te pakken en mee te denken over de groei- en verbetermogelijkheden.”

lees meer

dit is Michelle, van SPAR.

Sr. Marketing Communicatie medewerker

“De interne en externe marketing communicatie-uitingen perfect op elkaar aan laten sluiten en daarmee altijd de kernwaarden van SPAR uitdragen, dat is mijn doel. Als Sr. Marketing Communicatie medewerker bouw ik dus bruggen tussen verschillende afdelingen en sluit ik aan bij nieuwe projecten, zodat we overal dezelfde look en feel en boodschap uitstralen. Of dat nu online of offline is. Dat is ook wat een klant tegenwoordig verwacht.”

SPAR gaat als een speer

“SPAR is een open en vriendelijke organisatie, waar ideeën serieus genomen worden en waar je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je mag hier dingen uitproberen, het motto ‘al doende leert men’, past bij SPAR. Out-of-the box denken wordt gestimuleerd, dat geeft mijn functie een extra uitdaging. Het leuke aan een retailorganisatie vind ik de snelheid. SPAR gaat als een speer, we openen steeds meer moderne gemakswinkels die perfect passen bij de wensen van de klant. Daar ben ik net als mijn collega’s trots op!”

dit is Lennard, van SPAR.

Assistent bedrijfsleider SPAR

“Vijf dagen in de week komt er in onze SPAR city vracht binnen. Ik ben er verantwoordelijk voor dat de vulploeg nog voor het tweede spitsmoment de schappen netjes heeft aangevuld. Natuurlijk help ik zelf ook een handje mee, zo houd ik feeling met het assortiment en de behoefte van de klant.”

lees meer

SPAR is een grote retailer met korte lijntjes.”Mijn droom? Een eigen SPAR openen.”

“Op de wensen van de klant mag ik zelfstandig inspelen door nieuwe producten aan ons aanbod toe te voegen. Van de ondernemer én de SPAR-formule krijg ik daar behoorlijk de vrije hand in. Die vrijheid waardeer ik enorm. Net als de mogelijkheid om een erkende mbo-opleiding te volgen via SPAR. Ik volg de opleiding Manager Retail, met als doel om binnen SPAR verder te groeien en in de toekomst een eigen winkel te openen. Daar leg ik nu een goede basis voor! Werken bij SPAR betekent werken bij een grote maar toch kleinschalige retailer, waar ontwikkeling van medewerkers voorop staat.”

dit is Djordy, van SPAR.

SPAR ondernemer

“In 2016 opende ik mijn eigen SPAR city winkel. Toen die kans op mijn pad kwam, heb ik ‘m met beide handen aangegrepen. Voorheen was ik teamleider bij een andere supermarktketen, dus dit was voor mij persoonlijk een grote sprong vooruit. Ik ben heel trots op mijn team en mijn winkel.”

lees meer

Weten wat er speelt

“Iedere dag werk ik met veel plezier aan een mooie, schone en klantvriendelijke stadswinkel. We bieden – onder meer – een compleet en verfrissend to go-assortiment, dus naast kwaliteit is snelheid heel belangrijk. Ik vind het belangrijk dat klanten graag bij ons binnenlopen en tevreden weer naar buiten gaan. Daarom ben ik veel op de winkelvloer. Ik ga graag het gesprek aan met de klant en met mijn team. Daar leer ik écht heel veel van. Ik kom te weten wat er speelt bij de klant en in de buurt. Daar speel ik op in. Zo verdedigen we als SPAR onze voorsprong in de stad.”

dit is Johan, van SPAR.

SPAR ondernemer

“Ik loop al bijna twintig jaar rond in de supermarktbranche en heb onder meer ervaring opgedaan als bedrijfsleider. Toen ik hoorde dat de ondernemers van de SPAR in Otterlo wilden stoppen, was ik geïnteresseerd. De winkel is dichtbij huis, ik ken het marktgebied én ik was toe aan de volgende stap: ondernemen.”

lees meer

Ruimte om te ondernemen

“Samen met mijn vrouw Saron heb ik de SPAR directie gesproken en winkels van ondernemers bezocht. Dat verbeterde mijn beeld van de organisatie. Onze winkel is inmiddels compleet verbouwd en sluit fantastisch aan bij de wensen van onze klanten. Tijdens de verbouwing stond SPAR open voor onze inbreng. Zo is de kassaopstelling aangepast en hebben de streekproducten op ons verzoek een prominente plek in de winkel gekregen. SPAR is niet stug. Er staat een formule achter je, maar je krijgt tegelijkertijd alle ruimte om zelf te ondernemen. Elk marktgebied heeft immers een eigen kleur, en wij kunnen dat als geen ander signaleren.”

 

dit is Marco, van SPAR.

Orderverzamelaar diepvries

“Mijn voornaamste taak is orders verzamelen op de afdeling diepvries van het distributiecentrum. Daarnaast leid ik nieuwe medewerkers op en ben ik het aanspreekpunt voor collega’s en de productieleider. Ik doe dit werk al zeventien jaar met veel plezier. Ik hou van aanpakken, een eigenschap die hier goed van pas komt.”

lees meer

Iedereen kent elkaar

“Werken in het magazijn is niet saai, maar je moet het ook zelf leuk maken. De sfeer in het team is goed, er is altijd wel ruimte voor een praatje en een lolletje. Met z’n tienen streven we natuurlijk naar een hoge productiviteit en werken we samen aan de beste leverkwaliteit. Ik ben trots op wat wij leveren aan onze klant – de SPAR ondernemer. Ik denk altijd maar, ‘hoe zou ik zelf de order willen ontvangen?’. Voor die kwaliteit ga ik. Elke dag. Het fijne van SPAR is dat iedereen elkaar bij naam kent. Dat verandert gelukkig niet nu de organisatie groeit en vernieuwd.”

 

lees meer

dit is Marit, van SPAR.

Sleutelhouder SPAR

“Bij SPAR word je volop uitgedaagd om jezelf te ontwikkelen. Drie jaar geleden ben ik bij SPAR city begonnen als kassamedewerker. Vervolgens werkte ik op de versafdeling en nu ondersteun ik de bedrijfsleider. Ik ben het aanspreekpunt voor klanten en leveranciers als de bedrijfsleider afwezig is en stuur het team aan.”

Bij SPAR is geen dag hetzelfde

“Die doorgroeimogelijkheden vind ik typerend voor SPAR. Als je ervoor open staat en inzet toont, krijg je steeds meer verantwoordelijkheden in de winkel. Zo ga ik binnenkort ook leren de roosters maken. Er wordt hier heel erg gekeken naar wat je kunt, wilt en wat je leuk vindt om te doen. Dat maakt het ook zo afwisselend: geen dag is hetzelfde in de winkel! We worden getraind op klantvriendelijkheid. Handig, want daar heb je ook in je verdere carrière veel aan. Sowieso heb ik tijdens mijn tijd hier al veel kwaliteiten ontwikkeld waar ik ook buiten de supermarkt veel aan heb.”

dit is Merlin, van SPAR.

Productieleider Vers

“Zes jaar geleden begon ik bij SPAR als verzamelaar van kruidenierswaren in het distributiecentrum. Een bijbaan voor twee dagen in de week. Het contact met SPAR-collega’s beviel me goed, net als de organisatie. Waar ik de logistiek in een eerder bijbaantje afstandelijk vond, typeer ik SPAR juist als gemoedelijk.”

lees meer

Inzet wordt beloond

“Het ons-kent-ons-gevoel uit de winkels, sijpelt door in de gehele organisatie. En als je inzet toont, wordt jouw ambitie waar mogelijk beantwoordt. Zo ben ik inmiddels doorgegroeid; als productieleider stuur ik nu een team medewerkers aan op de afdeling vers in het DC. We zijn verantwoordelijk voor alle processen in het magazijn: van ontvangst goederen tot het tijdig klaarzetten voor vervoer van de verzamelde orders. Daarbij vind ik het belangrijk om mijn team hetzelfde gevoel te geven als ik zelf bij SPAR heb ervaren en nog steeds ervaar: dat je altijd een belangrijke schakel bent binnen het grotere geheel.”

 

dit is Rob, van SPAR.

Category Manager

“Als category manager ben ik verantwoordelijk voor de categorieën chocolade, suikerwerk, chips en noten. Alle lekkere categorieën dus! In deze functie houd ik me dagelijks bezig met assortiment, presentatie op de winkelvloer, het maken van schappenplannen, opstellen van het promotiebeleid etc. We werken in duo’s, wat betekent dat ik intensief samenwerk met een assistent category manager die hier een zeer actieve bijdrage in levert. Binnen SPAR krijg je veel vrijheid om projecten en initiatieven op te pakken en uit te rollen. Om dit te kunnen realiseren werk ik veel samen met de verschillende afdelingen binnen SPAR. Gelukkig hebben we een informele sfeer en korte lijntjes, dat werkt erg prettig en zorgt ervoor dat er snel geschakeld kan worden!”

 

lees meer

SPAR neemt je serieus

“Door de vijf verschillende formats en dus ook verschillende klantgroepen die we hebben is het werken bij SPAR heel dynamisch, maar ook ontzettend leuk! Ik ben het aanspreekpunt voor winkels en leveranciers. Informatie ophalen en delen over de artikelen, promoties en actiekortingen of de schappenplannen met het juiste assortiment bepalen: het behoort allemaal tot mijn werkzaamheden. Omdat mijn takenpakket breed is en ik veel eigen verantwoordelijkheid draag, vind ik deze functie bij SPAR veel uitdagender dan bij andere organisaties. Je kwaliteiten worden gezien en benut. Bovendien is SPAR geen anonieme organisatie, integendeel: je bent echt onderdeel van het geheel. Ik voel me bij SPAR serieus genomen. Het is een bedrijf waar je fouten mag maken, als je er maar van leert.”

 

dit is Ronald, van SPAR.

SPAR ondernemer

“Sinds 2007 ben ik SPAR-ondernemer en run ik mijn eigen winkel in een volksbuurt in Leiden. Ik was supermarktmanager bij een andere keten, toen SPAR mij vroeg ondernemer te worden. Als manager stuur je vooral aan. Nu ben ik met alle facetten bezig: met de medewerkers, klanten én de winkel.”

lees meer

SPAR ontzorgt

“Ik ben dagelijks op de winkelvloer aanwezig en vind het prettig om de samenwerking met mijn medewerkers op te zoeken. Je staat er als ondernemer bij SPAR sowieso niet alleen voor, je wordt ontzorgd door de organisatie en hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Dat is prettig. De collega’s op het hoofdkantoor en in het distributiecentrum weten dat de winkels het visitekaartje zijn van de formule. Met mijn bedrijfsadviseur heb ik daarover regelmatig contact. Er wordt iets gedaan met problemen of ideeën vanaf de winkelvloer. De lijnen zijn kort, de directie weet wie hun ondernemers zijn. Dat is kenmerkend voor SPAR.”

dit is Mary, van SPAR.

Medewerker SPAR

“Bij SPAR Ammerstol werken mensen met een verstandelijke beperking. De winkel wordt gerund door Gemiva-SVG Groep, een organisatie voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving. Samen met de bedrijfsleider zorg ik voor de dagelijkse winkelvoering en ondersteun ik met collega’s waar mogelijk de cliënten in hun werkzaamheden.”

lees meer

Trots op SPAR

“Sinds de opening in 2010 ben ik hier aan het werk. Het kwam mooi samen: ik heb een achtergrond in de detailhandel en was al bekend met Gemiva, omdat er in onze straat een woonlocatie is en een vriendin er werkt als persoonlijk begeleider. Het idee achter deze winkel – mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een waardevolle rol in de samenleving geven – past goed bij SPAR. De organisatie voelt als familie, ze staan dicht bij hun medewerkers en dragen ze een warm hart toe. Het siert SPAR dat ze zich sterk maakt voor deze bijzondere dorpswinkel en de bijzondere medewerkers!”

dit is Kjell, van SPAR.

Medewerker SPAR

“Mijn dag bij SPAR city is heel divers. Op de piekmomenten werk ik in de stadswinkel als kassamedewerker. Als het wat rustiger is, zorg ik er ook voor dat de voorraad en de presentatie van het assortiment op orde is. Door die wisselende werkzaamheden vliegt de dag voorbij.”

lees meer

“SPAR city biedt veel gemaks- en to go-producten. Daarom is snelheid belangrijk, net als een goede indeling en productpresentatie. Regelmatig vraagt de ondernemer om mijn mening op dit gebied. SPAR stimuleert je om te delen wat er volgens jou beter of anders kan. Omdat ik de hele dag op de winkelvloer sta, heb ik veel contact met klanten en hoor ik veel. Ook de sfeer in het team is goed. Het is een klein team, dat maakt dat we elkaar goed kennen. Mijn broer werkte hier al, hij overtuigde me om te solliciteren. Nu werk ik hier alweer een jaar met veel plezier.”

SPAR ondernemer worden?